Ελλάδα

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι σπουδαστές της ΕΣΔΔ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

             Τον Σύλλογο Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και είχε ως επίκεντρο την αναβάθμιση του ρόλου της Σχολής και την αξιοποίηση και συμβολή των αποφοίτων της στην αναδιαμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης.

             Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες των αποφοίτων της Σχολής, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αναβαθμιστεί περισσότερο ο ρόλος της στη νέα εποχή που πρέπει να προχωρήσει η ελληνική δημόσια διοίκηση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η αντίστοιχη σχολή δημόσιας διοίκησης στη Γαλλία, αναφερόμενος στη λειτουργία της École Nationale d’Administration και τη συμβολή των αποφοίτων της στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Γαλλίας. Αντίστοιχη συμβολή μπορεί να έχει και στην Ελλάδα η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθιερώνοντας ετησίως διαγωνισμό στα ίδια αξιοκρατικά, απαιτητικά και αδιάβλητα πρότυπα που ισχύουν έως σήμερα.

            Από την πλευρά του ο Σύλλογος Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση,  επεσήμανε ότι η Δημόσια Διοίκηση αποτελεί τον “Μεγάλο Ασθενή” της χώρας από το 1950 έως σήμερα και ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, η αλλαγή της στα πρότυπα που επιζητά η κοινωνία δεν έχει επιτευχθεί. Παράλληλα, τόνισε οτι από την αρχή της κρίσης οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν είχαν ως στόχο την πραγματική αλλαγή του δημοσίου τομέα, αλλά πολιτικές που είχαν κυρίως οριζόντιο χαρακτήρα με αρνητικά αποτελέσματα για την κοινωνία. “Παρότι είμαστε και εμείς θύματα της κρίσης και της ανεργίας ως γενιά δεν είμαστε στη Δημόσια Διοίκηση για τη σιγουριά και την επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά γιατί έχουμε τη βούληση και την πραγματική διάθεση να συμβάλλουμε να αλλάξουν όλα όσα κρατούν τη Δημόσια Διοίκηση πίσω εδώ και χρόνια”, επεσήμανε ο Σύλλογος. Επίσης, ο Σύλλογος πρότεινε την ετήσια διεξαγωγή του διαγωνισμού για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ατέρμονης και χωρίς προγραμματισμό προετοιμασίας τους.

        O Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συλλόγου να παραστεί στη Σχολή σε επικείμενη εκδήλωση του Συλλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τη Δημόσια Διοίκηση .

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top