Διεθνή

Συναγερμός σε κάμπινγκ στη Γαλλία λόγω απειλής από πυρκαγιά

france-735x452.jpg

Περισσότεροι από 3.000 παραθεριστές απομακρύνθηκαν χθες από κάμπινγκ στην περιοχή του Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, εξαιτίας πυρκαγιάς που απειλεί τη ζώνη αυτή, ενώ ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα που προκλήθηκε καθώς μετέβαινε εκεί όπου μαίνεται η πυρκαγιά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ενισχυμένη από τους ισχυρούς ανέμους, η πυρκαγιά απειλούσε τέσσερις κατασκηνώσεις στις οποίες παραθέριζαν Γάλλοι, Γερμανοί, Βέλγοι και Βρετανοί τουρίστες και οι αρχές τις εκκένωσαν πολύ γρήγορα απομακρύνοντας τους περισσότερους από αυτούς τους 3.000 παραθεριστές.

Την ίδια ώρα κατά τη μετάβασή τους στην περιοχή της πυρκαγιάς, ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά σε δυστύχημα που προκλήθηκε με το πυροσβεστικό όχημα που τους μετέφερε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε εξαιτίας αδιευκρίνιστων μέχρι στιγμής αιτίων σε έναν μικρό επαρχιακό δρόμο, την ώρα που οι συνάδελφοι των πυροσβεστών αυτών μάχονταν με τις φλόγες που είχαν φτάσει στις πύλες τεσσάρων κάμπινγκ.

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στην Περπινιάν «σε απολύτως επείγουσα κατάσταση», σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top