Ελλάδα

Συνάντηση με τους 9 βουλευτές Κυκλάδων-Δωδεκανήσου ζητεί ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου

550_334_45246.jpg

Με στόχο τον συντονισμό της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με τους εννέα κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου -ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η Περιφέρεια θα λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια- ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, απέστειλε επιστολή προς τους βουλευτές, τους οποίους καλεί σε συνάντηση την προσεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο κ. Χατζημάρκος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «ο συντονισμός με τους βουλευτές της Περιφέρειας είναι επιβεβλημένος, δεδομένου ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και καθοριστική για τα επόμενα χρόνια, καθώς βρίσκονται στη διαδικασία σύνταξης και ψήφισης σωρεία νομοσχεδίων, άρθρα των οποίων αφορούν την Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου».

Σημεία των νομοσχεδίων αυτών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκαλούν εύλογη ανησυχία στην Περιφερειακή Αρχή, υποστήριξε ο κ. Χατζημάρκος, ενώ, όπως είπε, «διαπιστώνεται ότι για μια ακόμη φορά δεν υπάρχει η μέριμνα περί νησιωτικότητας, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξαιρείται αναίτια, άδικα χωρίς εμφανές κριτήριο από ρυθμίσεις που αφορούν τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας».

Η συνάντηση εργασίας προτείνεται να γίνει στην Αθήνα, την προσεχή εβδομάδα, μεταξύ 12 και 14 τρέχοντος, με σκοπό να υπάρξει εκατέρωθεν ενημέρωση για θέματα πρώτης προτεραιότητας όπως η κατανομή των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τα τομεακά του ΕΣΠΑ, η υποστελέχωση της Περιφέρειας, το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια κ.α.

«Χρειαζόμαστε έναν καλό συντονισμό με τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, για να προλάβουμε σε αυτό το διάστημα – ένα διάστημα με πολύ βαρύ κοινοβουλευτικό έργο – όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να διαμορφώσουμε το θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον που δικαιούται η Περιφέρειά μας. Μαζί με τους κοινοβουλευτικούς μας, πρέπει να ανατρέψουμε την υποβάθμιση της περιοχής μας» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top