Πολιτική

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Βουλής του Ισραήλ

550_334_465739.jpg

Τις δυνατότητες διεύρυνσης της στρατηγικής σημασίας τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος-Ισραήλ και Κύπρου επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος καλωσορίζοντας, νωρίτερα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο τον επικεφαλής της ισραηλινής Βουλής (Knesset) Yuli Yoel Edelstein.

Αναφερόμενος στην Knesset, ο ΠτΔ τόνισε ότι βρίσκεται στην καρδιά του Κοινοβουλευτισμού στο Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η υποδειγματική λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα σας αποτελεί παράγοντα πολιτικής και δημοκρατικής σταθερότητας για ολόκληρη την περιοχή.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία μεταξύ των δυο Κοινοβουλίων Ελλάδος και Ισραήλ για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή και στη Συρία, καθώς και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας του ΙSIS, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «οι διασπορές μας σε όλη την υφήλιο συνεργάζονται πολύ καλά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι συνεργάζονται οι Ισραηλινής και Ελληνικής καταγωγής βουλευτές στο πλαίσιο του Κογκρέσου και επανέφερε την πρόταση, που είχε υποβάλει κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, να υπάρξει αυτή η συνεργασία γενικότερα σε όλον τον κόσμο, σε όποια Κοινοβούλια υπάρχουν βουλευτές, οι οποίοι έχουν είτε ελληνική είτε ισραηλινή καταγωγή.

Aπό την πλευρά του ο Yuli Yoel Edelstein, χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στρατηγικής σημασίας τόσο στον τομέα της άμυνας, όσο και της ενέργειας και τάχθηκε και αυτός υπέρ της ενίσχυσης της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου.

Τόνισε, επίσης, ότι για πρώτη φορά Πρόεδρος της Knesset επισκέπτεται την Ελλάδα και προέβλεψε ότι θα αποτελέσει την απαρχή για πολλές ακόμα στο μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την ισραηλινή πλευρά για διακοινοβουλευτική συνεργασία και ειδικότερα με τους Κοινοβουλευτικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, προανήγγειλε την οργάνωση στην Knesset μιας συνάντησης διακοινοβουλευτικής στην οποία -όπως σημείωσε- θα προσκληθούν και Έλληνες συνάδελφοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top