Πολιτική

Συνάντηση Στ. Θεοδωράκη – Πατούλη

550_334_525188.jpg

Oι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την πιο εύρυθμη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα προβλήματα αλλά και οι δυσλειτουργίες σε επίπεδο δήμων, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε, χθες, με τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρο Θεοδωράκη, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη.

Στον κ. Θεοδωράκη δόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ. Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως «οι δήμοι λειτουργούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες», «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης» και γι αυτό «είναι απαραίτητο να απεμπλακεί από άγονες κηδεμονίες και γραφειοκρατικές σκοπέλους».

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ανέφερε: «πρέπει να αδράξουμε αυτή τη σπάνια ευκαιρία για να κατοχυρωθεί θεσμικά μία ριζική αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τους ΟΤΑ, προκειμένου να γίνουν πιο ισχυροί, λειτουργικά ανεξάρτητοι, οικονομικά αυτάρκεις και με ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι προτάσεις που καταθέτουμε στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων».

Ο κ. Θεοδωράκης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά της «να αναβαθμίσει σε πολλαπλά επίπεδα τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και ειδικά στους άξονες της οικονομικής ανεξαρτησίας και θεσμικής αυτοτέλειας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top