Ελλάδα

Συνεργασία ΠΑΜΑΚ με την Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης

17B6785D02E020F241171C2D2D86AAE5.jpg

Η συμφωνία θα υπογραφεί την Τρίτη, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης- ΕΕΕΓΑ, Ευάγγελο Φυλακτό.

Τις προσπάθειες της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης (ΕΕΕΓΑ) συνδράμει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, υπογράφοντας συμφωνία τριετούς συνεργασίας με το Σωματείο. Η συμφωνία θα υπογραφεί την Τρίτη, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης- ΕΕΕΓΑ, Ευάγγελο Φυλακτό.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προσθέτει το λιθαράκι του στην υποστήριξη του πάγιου αιτήματος επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς και στην περαιτέρω παγκόσμια προβολή και διάδοση της ιστορίας και των συμβολισμών του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Το μνημόνιο που υπογράφουμε περιλαμβάνει δράσεις εθνικής και διεθνούς εμβέλειας με πολιτισμικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο», δήλωσε ο κ.Ζαπράνης.

Η συμφωνία συνεργασίας ΠΑΜΑΚ-ΕΕΕΓΑ προβλέπει συνεργασία και υποστήριξη για την ανάληψη κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων στη χώρα και στο εξωτερικό με την υποστήριξη της Ελληνικής ομογένειας, και την αξιοποίηση χρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top