Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ να φρεσκάρει τη μνήμη της πριν αναφερθεί στις ψήφους της Χρυσής Αυγής

syriza-koymoyndoyroy-3.jpg

«Είναι γνωστή η αλλεργία που έχει η Νέα Δημοκρατία σε αλλαγές που διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της απλής αναλογικής και της διεύρυνσης του δικαιώματος της ψήφου στη νέα γενιά. Η αλλεργία αυτή αποτυπώνεται πλήρως τόσο στο άρθρο του εκπροσώπου της συντηρητικής παράταξης, κ. Κουμουτσάκου, στην εφημερίδα “Τα Νέα”, όσο και στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα το κόμμα σημειώνει ότι: «Αποτελεί ύψιστη προσβολή για τη νέα γενιά να χαρακτηρίζονται “ανώριμοι” και “μη διαθέτοντες πολιτικό κριτήριο” οι νέοι άνθρωποι ηλικίας 17 ετών. Αντί για μαθήματα -αλά καρτ- ευρωπαϊσμού, ας ρίξει η ΝΔ μια ματιά στις κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διεύρυνση του δικαιώματος στην ψήφο στη νέα γενιά. Εξίσου προσβλητικοί για τη νέα γενιά είναι και οι ισχυρισμοί του κ. Κουμουτσάκου περί “εκμαυλισμού” της νέας γενιάς με τη θέσπιση της ψήφου στα 17 έτη: ας μην κρίνει η Νέα Δημοκρατία εξ ιδίων τα αλλότρια».

Σχετικά με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής σημειώνει: «Καλούμε, επίσης, τη ΝΔ να φρεσκάρει τη μνήμη της πριν αναφερθεί στις ψήφους της Χρυσής Αυγής: Η θεωρία των δύο άκρων, ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Κρανιδιώτης, δεν έπεσαν από τον ουρανό.

Η πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο αποτελεί σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών και της ενδυνάμωσης της λαϊκής βούλησης. Ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Καλούμε κάθε πολιτικό κόμμα που επικαλείται την εμβάθυνση της δημοκρατίας και διατείνεται ότι εμπιστεύεται την βούληση των πολιτών, να το αποδείξει έμπρακτα, στηρίζοντας την πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο. Κάθε άλλη στάση υπακούει σε μικροπολιτικές λογικές».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top