Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σε ΥΠΟΙΚ: Να παραταθεί η προθεσμία για τις δηλώσεις

550_334_510470.jpg

Κάλεσμα στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει ως το τέλος Ιουλίου την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος οικονομικής πολιτικής της Κουμουνδούρου:

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ολοκληρώνεται έγκαιρα και ομαλά αυτές τις ημέρες, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του έτους 2015.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των φοροτεχνικών ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες ακόμα και θεσμικών παραγόντων για το αντίθετο.

Υπολείπεται ωστόσο ένας σχετικά μικρός αριθμός δηλώσεων προς υποβολή και πιστεύουμε ότι ως ένδειξη κατανόησης και επιβράβευσης απέναντι στους φοροτέχνες – λογιστές και τους πολίτες που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου, θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών μια ολιγοήμερη παράταση της διαδικασίας υποβολής .

Στα πλαίσια αυτά και επειδή αφουγκραζόμαστε την κοινωνία καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει ως το τέλος Ιουλίου την υποβολή των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων.

Με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για τη διευκόλυνση των πολιτών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και την αποφυγή επιβολής άσκοπων κυρώσεων, εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί είναι ανάγκη να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην κοινωνία και την πολιτεία.

Φορολογικές δηλώσεις: Aνοικτό το taxisnet μέχρι Δευτέρα πρωί

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top