Πολιτική

Σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Σιγκαπούρης

550_334_413518.jpg

Η εκατέρωθεν βούληση για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Σιγκαπούρης επισφραγίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, , με τον Σιγκαπουριανό ομόλογό του, Μοχάμαντ Μαλίκι Οσμάν, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας (ASEM), στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στους ιστορικούς πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει το συντομότερο στην ίδρυση Πρεσβείας στη Σιγκαπούρη.

Ενημέρωσε, επίσης, τον ομόλογό του για την ανάδειξη του Πειραιά σε λιμάνι κομβικής σημασίας για τη Μεσόγειο και την Ευρώπη και διατύπωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας να προσελκύσει επενδύσεις στον τεχνολογικό και χρηματοπιστωτικό τομέα από τη Σιγκαπούρη.

Επιπλέον, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για διεθνή και περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα επενδύσεων και συμφώνησαν στην ανάγκη καλλιέργειας των διμερών πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ανταλλαγών, ζήτημα το οποίο θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη Σιγκαπούρη, τον προσεχή Νοέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top