Ελλάδα

Σύσκεψη για τα προβλήματα της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο

palati_edited.jpg

Πρωτοβουλία για τη δρομολόγηση άμεσων δράσεων που θα ωφελήσουν το νησί της Ρόδου τόσο κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου όσο και για την προετοιμασία της επόμενης αναλαμβάνει ο Δήμος Ρόδου με πρώτη δράση τη συνάντηση φορέων, παραγωγικών τάξεων και θεσμικών εκπροσώπων για την αξιολόγηση έρευνας που έγινε από τον συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων του νησιού.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου με σκοπό την επίλυση άμεσων προβλημάτων τα οποία διαπιστώθηκαν και μέσω της έρευνας την οποία διεξήγαγε ο σύλλογος διευθυντών Ξενοδοχείων τα αποτελέσματά της οποίας παρουσίασε στο δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο.

Ο δήμαρχος Ρόδου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Ματσίγκο και τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Μουστακάκη, παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου και συζήτησε μαζί τους τα αποτελέσματα της έρευνας στο πλαίσιο της αξιοποίησης των στοιχείων που προέκυψαν.

Η έρευνα εντοπίζει προβλήματα ελλιπούς προβολής της Ρόδου, συνεπειών από την αύξηση του ΦΠΑ και προβλήματα στις υποδομές του νησιού. Στη συνάντηση κατατέθηκε ο προβληματισμός και των δύο πλευρών για την πορεία της φετινής σεζόν η οποία φαίνεται να υστερεί σε έσοδα ενώ ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων μεταξύ άλλων για τα θέματα του ΠΡΟΤΟΥΡ, τις βελτιωτικές εργασίες που πραγματοποιούνται συνεχώς στην πόλη της Ρόδου, αλλά και τον προβληματισμό του για την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών, την τήρηση της ευταξίας της πόλης καθώς και την πολύωρη αναμονή που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι τουρίστες και τα προβλήματα στην έκδοση της βίζας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top