Οικονομία

Σύσκεψη στη Ρόδο για την πορεία της τουριστικής περιόδου

550_334_167632.jpg

Ευρεία σύσκεψη για την πορεία της τουριστικής περιόδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στη Ρόδο, με πρωτοβουλία του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν οι βουλευτές Δωδεκανήσου, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των επαγγελματικών κλάδων του νησιού καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η σύσκεψη γίνεται υπό το βάρος των αντιφατικών μηνυμάτων, τα οποία και παρουσιάζει έως τώρα η σεζόν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Από τη μια, υπάρχει δεδομένη και αξιοσημείωτη αύξηση στις αφίξεις τουριστών στο νησί (χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έκλεισε με αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με πέρσι) και από την άλλη παρατηρείται σημαντική υστέρηση εσόδων στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Στη διάρκεια της αυριανής σύσκεψης αναμένεται να γίνει εκτίμηση της έως σήμερα πορείας της τουριστικής περιόδου, με δεδομένες και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, οι οποίες περιορίζουν τη ροή Τούρκων τουριστών προς τη Ρόδο και θα αποφασιστούν άμεσες διορθωτικές παρεμβάσεις ενώ θα δρομολογηθούν ενέργειες και δράσεις για την έγκαιρη προετοιμασία της επόμενης σεζόν.

Στόχος της συνάντησης είναι η δρομολόγηση άμεσων κοινών δράσεων τόσο σε επίπεδο προβολής και διαφήμισης, όσο και σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα παρουσιαστούν επιπλέον τα πορίσματα της πρόσφατης έρευνας την οποία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου καθώς και οι προτάσεις του συλλόγου για τη βελτίωση της εικόνας του νησιού, αλλά και την προβολή και διαφήμιση.

Σύμφωνα με την έρευνα των διευθυντών των ξενοδοχειακών μονάδων οι λόγοι για τους οποίους η σεζόν παρουσιάζει προβλήματα είναι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στο νησί, η έλλειψη στοχευμένης προβολής και διαφήμισης και τα προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές του νησιού.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top