Πολιτική

Συστήθηκε η υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος

2DD1A6ACF9EB775EFC69B6B73454EAD5.jpg

Θα είναι 20μελής και θα εξετάσει τρόπους απομείωσης του ελληνικού χρέους, επιδιώκοντας να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη για την επιτάχυνση των σχετικών ρυθμίσεων.

Στη σύσταση της Υποεπιτροπής που θα ασχοληθεί με την απομείωση του χρέους, προχώρησε και επίσημα η Βουλή, μετά τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Την υποεπιτροπή, η οποία προσιδιάζει σε ένα βαθμό με την περιβόητη Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε συστήσει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαρτίζουν τελικά 20 μέλη. Εξ αυτών 10 προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από τη ΝΔ και ένας βουλευτής από τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης πλην του ΚΚΕ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στην υποεπιτροπή θα μετέχουν οι: Αντωνίου Χρήστος, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Θεωνάς Ιωάννης, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Μπαλαούρας Μάκης, Μπγιάλας Χρήστος, Παυλίδης Κωνσταντίνος, Πρατσόλης Αναστάσιος, Σηφάκης Ιωάννης και Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος.

Από τη ΝΔ συμμετοχή θα έχουν οι: Αναστασιάδης Σάββας, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Δήμας Χρίστος, Σταϊκούρας Χρήστος και Σταμάτης Δημήτριος.

Τη Χρυσή Αυγή θα εκπροσωπήσει ο Ευάγγελος Καρακώστας, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιάννης Κουτσούκος, το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Κόκκαλης και την Ένωση Κεντρώων ο Γιώργος Κατσιαντώνης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκη Μπαλαούρα και στόχο σύμφωνα με τον ίδιο έχει την άσκηση πιέσεων προς την Ευρώπη για την επιτάχυνση των ρυθμίσεων απομείωσης του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει, καθώς και η εξεύρεση μέσω της συμβολής ειδικών εμπειρογνωμόνων τρόπων επίτευξης του στόχου αυτού.

Ο ίδιος πάντως επιχειρώντας να αποφύγει οποιοδήποτε σχόλιο ταύτισης με την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της κυρίας Κωνσταντοπούλου, είχε ξεκαθαρίσει ότι η υποεπιτροπή δεν θα εξετάσει ζήτημα «ονομαστικού κουρέματος» και «νομιμοποίησης ή μη του χρέους».

Η εν λόγω υποεπιτροπή δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου της, αλλά για τα εκάστοτε πορίσματα θα ενημερώνεται τόσο η κυβέρνηση όσο και η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή που συστάθηκε πρόσφατα για την παρακολούθηση του ελληνικού χρέους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top