Πολιτική

Τα πήρε όλα πίσω για Γεννηματά ο Καμμένος

«Η ανάρτηση η οποία έκανα δεν είχε κανένα λόγο να θίξει την κ. Γεννηματά, και βεβαίως, προς Θεού, ένα θέμα που έχει να κάνει με λόγους υγείας, όπως επικαλέστηκαν εν συνεχεία», είπε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε γράψει στο Twitter «Μετά τη φυλάκιση του εξάμηνου Κυριάκου η Φώφη θα αποκαλύψει ότι την υποχρέωσαν σε αναγκαστική αναπηρική σύνταξη».

Διευκρίνισε λοιπόν την τοποθέτησή του ως εξής:

«Η ανάρτηση αυτή αφορά έναν πολιτικό και έναν άνθρωπο ο οποίος δικαίως, πιθανώς, παίρνει μια πρόωρη σύνταξη, ως μητέρα. Αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε ότι άνθρωποι οι οποίοι είναι ακρωτηριασμένοι και παίρνουν μια αναπηρική σύνταξη, τους καλούν να περνούν κάθε χρόνο Επιτροπή για να πιστοποιήσουν εκ νέου τον ακρωτηριασμό τους», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι όταν γίνεται λόγος για κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και γίνονται περικοπές από ανάπηρους και πολύτεκνες οικογένειες «μία πολιτικός η οποία πήρε σύνταξη στα 40 της χρόνια και η οποία σύνταξη είναι εν ενεργεία- η κ. Γεννηματά δεν παίρνει τη σύνταξη αυτή τη στιγμή λόγω του ότι παίρνει βουλευτική αποζημίωση, αλλά το δικαίωμα το διατηρεί».

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε στόχο «ούτε να προσβάλει ούτε να θίξει θέματα υγείας ή μητρότητας», ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι ήταν μία αναφορά σε αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «είπε περί της αντιστασιακής του δράσεως, όταν ήταν στο Παρίσι, την εποχή της Χούντας, σε εξορία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά διέμενε στο 16ο διαμέρισμα στην οδό Μιραμπό, στην πιο ακριβή περιοχή του Παρισιού. Δεν μπορεί κανείς, λοιπόν, να υποστηρίξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ηλικία έξι μηνών, έκανε αντίσταση. Χωρίς αυτό να μειώνει την αντιστασιακή δράση του πατέρα του».

Τέλος, κατηγόρησε τους επικριτές του ότι δεν ισχύει πως αναφέρθηκε στην ασθένεια της κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι «ήταν αυτοί που χτυπούσαν τον καρκινοπαθή πατέρα μου με δημοσιεύματα και ο οποίος τελικά, κατέληξε».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top