Οικονομία

Τα πιθανά ισοδύναμα για το ΕΚΑΣ

550_334_429476.jpg

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα ισοδύναμα μέτρα για τους συνταξιούχους που έχασαν για πάντα το ΕΚΑΣ.

Στην κυβέρνηση προσπαθούν να βρουν αντισταθμιστικά μέτρα προκειμένου να ανακουφίσουν τους συνταξιούχους που είδαν τη σύνταξή τους από τον Ιούνιο να μειώνεται ακόμη και κατά 230 ευρώ τον μήνα.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Όπως είπε, το επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθούν τα αντισταθμιστικά μέτρα για αυτούς που έχασαν το ΕΚΑΣ.

«Τα μέτρα που σκοπεύουμε να πάρουμε είναι ακριβώς για να ανακουφίσουμε τους πολύ φτωχούς συμπατριώτες μας μέχρις ότου εφαρμοστεί το νέο σύστημα. Κοστολογούνται οι προτάσεις, ακριβώς είμαστε στην φάση της κοστολόγησης. Δεν θα τις ανακοινώσω τώρα, στο αμέσως επόμενο διάστημα τις επόμενες 7-10 μέρες πρόκειται να τις ανακοινώσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε ποιες επιβαρύνσεις εξετάζεται η παροχή εκπτώσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαρύνσεις στις οποίες η κυβέρνηση εξετάζει την παροχή εκπτώσεων στους συνταξιούχους που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, αφορά τον ΕΝΦΙΑ. 

Τα σενάρια προβλέπουν είτε μείωση του φόρου των ακινήτων είτε και την πλήρη απαλλαγή από αυτόν. 

Ωστόσο, πολύ πιθανό είναι και το σενάριο για επιδοτήσεις για την κάλυψη βασικών εξόδων των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top