Διεθνή

«Τέχνασμα» η εξαγγελία Όσμπορν για τον εταιρικό φόρο

osbor-735x459.jpg

«Ξεκάθαρο τέχνασμα του μάρκετινγκ» προκειμένου να προλάβει τη φυγή των διεθνών ομίλων από τη χώρα του, χαρακτηρίζει πράσινος γερμανός ευρωβουλευτής την εξαγγελία του βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν για τεράστια μείωση του εταιρικού φόρου.

Με αυτόν τον τρόπο η Μ. Βρετανία προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις συνέπειες της εξόδου από την Ε.Ε., είπε σε συνέντευξή του δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) ο Σβεν Γκίγκολντ.

O πράσινος πολιτικός πρόσθεσε ότι πολλές επιχειρήσεις φορολογούνται ήδη με χαμηλό φορολογικό συντελεστή στη Μ. Βρετανία. Η Ε.Ε. πρέπει να εκμεταλλευτεί την αποχώρησή της για να σταματήσει την φοροαποφυγή των μεγάλων εταιρειών. «Χρειαζόμαστε μια κοινή φορολογική πολιτική». Ένας ελάχιστος φορολογικός συντελεστής είναι αναγκαίος και αυτό καθίσταται ευκολότερο χωρίς τους Βρετανούς.

Η εξαγγελία της Μ. Βρετανίας να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή πρέπει να ερμηνευθεί ως ένα μήνυμα για εσωτερική κατανάλωση. Πρόκειται για ένα τέχνασμα του μάρκετινγκ: «Η Μ. Βρετανία είναι ήδη ο μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος στον κόσμο».

Ο πράσινος ευρωβουλευτής προειδοποίησε τέλος τους βρετανούς πολιτικούς να μην δίνουνε απατηλές υποσχέσεις, διότι όποιος υπόσχεται ελευθερία διακίνησης αγαθών και κεφαλαίων, όχι όμως και ανθρώπων, υπόσχεται κάτι αβάσιμο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top