Οικονομία

«Tέλος» η έκπτωση Φόρου Ακινήτων σε όσους εισπράττουν τόκους

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Έναν λόγο παραπάνω για να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες έχουν πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού με διάταξη που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, χάνουν 50%-100% την έκπτωση που θα είχαν στον ΕΝΦΙΑ φέτος, μόνον και μόνον επειδή πήραν πέρυσι τόκους από 300 ευρώ και πάνω.

Συγκεκριμένα, με βάση διατάξεις που συνοδεύουν το νομοσχέδιο κατά της λαθρεμπορίας τσιγάρων:

– Χάνουν την έκπτωση κατά 50% στον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισοδήματα από τόκους 300 ευρώ, ενώ την χάνουν 100% όσοι έχουν 600 ευρώ. Από την νέα ρύθμιση το Δημόσιο εξοικονομεί 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης αυξάνονται οι προσαυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ για όσους παραλείπουν να υποβάλουν Ε9 ή υποβάλουν δήλωση ακινήτων με ελλειπή στοιχεία.

– Επίκειται δημοσιοποίηση νέας λίστας οφειλετών που χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ προς τα Ασφαλιστικά ταμεία, όπως ισχύει δηλαδή και για την εφορία

– Θεσπίζονται πρόστιμα από 1.000-100.000 ευρώ για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών που παραβιάζουν το φορολογικό απόρρητο. Τα πρόστιμα αυξάνονται σε 200.000 ευρώ ανά παράβαση, εφόσον «σπάνε» το απόρρητο οι υπάλληλοι ανάδοχων εταιριών που αναλαμβάνουν έργα του υπουργείου.

– Αλλαγές στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για τα μεταχειρσμένα αυτοκίνητα που εισάγονται από το εξωτερικό. Ως πρώτο έτος κυκλοφορίας, προκειμένου για τον υπολογισμό των τελών, θα λαμβάνεται η χρονιά που ταξινομήθηκε το όχημα σε χώρα της ΕΕ και όχι μόνον στην Ελλάδα.

– Αλλάζει από 1-1-2017 το καθεστώς ΦΠΑ για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Σε ορισμένες περιπτώσεις τίθεται όριο εσόδων 15.000 ευρώ και επιδοτήσεις 5.000 ευρώ, σαν κριτήριο για υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς αγρότες. Παύουν να υπάγονται στο ειδικό καθεστώς οι αγρότες που παραδίδουν προϊόντα τους από λαϊκές αγορές ή δικό τους κατάστημα.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top