Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Ο,τι είναι δυνατόν για να μην τους επιτρέψουμε να πλήξουν τη δημοκρατία μας

550_334_445165.jpg

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλου για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια.

Αναλυτικά…

Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με δεκάδες θύματα και τραυματίες προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό. Οι τρομοκράτες-εγκληματίες είχαν προφανή στόχο να πλήξουν για άλλη μία φορά τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην τους το επιτρέψουμε.

Λίγες ώρες νωρίτερα, χθες το βράδυ στην εκδήλωση της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα τιμήσαμε την εθνική γιορτή της Γαλλίας. Τα 227 χρόνια από την Γαλλική Επανάσταση που έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας για ολόκληρη την Ευρώπη σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Ένα παγκόσμιο σύμβολο της αντικατάστασης της απολυταρχικής λογικής με ένα σύστημα το οποίο στον πυρήνα του έχει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις αρχές της ελευθερίας και της ισότητας.

Αυτό το σύστημα επιχειρείται σήμερα να πληγεί. Για αυτό πρέπει να δώσουμε μάχη για να διασφαλισθούν τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου στην ασφάλεια και στην ελευθερία. Η αμείλικτη μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί μείζον ζήτημα. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η Ευρώπη του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού δεν πρέπει να παρασυρθεί από την δικαιολογημένη οργή και τον φόβο.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να πετύχουν τον στόχο τους οι τρομοκράτες της επίθεσης. Δεν πρέπει να αφήσουμε να επικρατήσουν οι εθνικιστικές φωνές. Η δημοκρατική Ευρώπη πρέπει συντονισμένα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Στον γαλλικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top