Πολιτική

Θεοδωράκης: Θα ανοίξουμε κι εδώ τη συζήτηση για την ευθανασία

theodorakis1-735x458.jpg

Στο δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξιοπρεπές τέλος αναφέρεται ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Facebook, υποσχόμενος πως «θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές».

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης γράφει:

«”Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει”. Με αυτή τη φράση ως οδηγό το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν από έξι μήνες, νόμο που επιτρέπει τη “συνεχή και βαθιά καταστολή ασθενών σε τελικό στάδιο”. Είναι αυτό που στην Ελλάδα λέμε “ευθανασία”.

Τη συζήτηση για το δικαίωμα και των Ελλήνων στην ευθανασία ξαναέβαλε στο δημόσιο διάλογο ο Αλέξανδρος Βέλιος. Δημοσιογράφος αριστοκρατικών αρχών (με την έννοια της ευγένειας και της διαχρονικότητας), ο Αλέξανδρος τολμά να διεκδικεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό του και σήμερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσιάζει το βιβλίο του “Εγώ και ο θάνατός μου”.

Ο Αλέξανδρος τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες θα φύγει για την Ελβετία. Μια από τις πολλές “δυτικές” χώρες που αναγνωρίζουν στους πολίτες που πάσχουν από ανίατες ασθένειες το δικαίωμα να διαλέξουν πώς και πότε θα φύγουν. Αποχαιρετώντας τον να του υποσχεθούμε ότι θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές. Το δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξιοπρεπές τέλος».

theodorakis.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top