Οικονομία

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

550_334_2609.jpg

Άνοδο κατέγραψαν στην έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης οι ευρωπαϊκές μετοχές, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, χάρη στο ράλι των μετοχών της χαλυβουργίας και του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

H ThyssenKrupp κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 5,6% καθώς επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Tata Steel αναφορικά με τη συγκέντρωση του κλάδου χαλυβουργίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,8%. Ο δείκτης έχει σημειώσει πτώση κατά 10% από τις αρχές του έτους.

Η ThyssenKrupp, η μεγαλύτερη γερμανική χαλυβουργία, είπε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την ινδική Tata Steel αναφορικά με τη συνένωση δραστηριοτήτων στον ευρωπαϊκό κλάδο χαλυβουργίας, που έχει πληγεί από την υπερβάλλουσα παραγωγική δυναμικότητα, την αδύναμη ζήτηση και τις φθηνές εισαγωγές.

Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Monte Paschi σημείωσε άνοδο κατά 7,2%, καθώς δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων αναφέρουν ότι το ταμείο διάσωσης τραπεζών Atlante σύντομα θα αναλάβει πρόσθετο ρόλο σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κόκκινων δανείων της Monte Paschi.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top