Πολιτική

Θετικό το υπ. Άμυνας στην τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

vouli-735x444.jpg

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση και σε Β΄ Ανάγνωση, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας που ρυθμίζει θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

Τόσο ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμένος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, εμφανίστηκαν θετικοί για την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει τη δυνατότητα συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως τόνισαν ο συνδικαλισμός στο στρατό είναι ένα δημοκρατικό μέτρο που όχι απλά είναι δεκτό αλλά και διάχυτο στις ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Καμένος έδωσε έμφαση στην ρύθμιση για την αξιοποίηση της περιουσίας των μετοχικών ταμείων και των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι προς όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η περιουσία αυτή εκτιμάται ότι είναι 34 δισ. ευρώ. Κάνοντας έρευνα αγοράς και υπολογίζοντας την απόδοση της από την αξιοποίηση της, με 5%, στην τιμή εκκίνησης του δημόσιου πλειστηριασμού αυτό αντιστοιχεί σε ένα δις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως», ανέφερε ο υπουργός ‘Αμυνας και πρόσθεσε ότι, δεν θα επιτρέψουμε με αυτόν τον τρόπο στους δανειστές μας, να την πάνε «στο μεγάλο κουβά».

Έμφαση έδωσε ο κ. Καμένος και «στην ανασύνταξη της ΜΟΜΑ», όπως είπε, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει στην κατασκευή μικρών έργων, ιδιαίτερα σε νησιά και περιοχές που δεν ενδιαφέρονται οι εργολάβοι και δεν θα θιγεί ο ιδιωτικός τομέας. «Θα προσφέρουν κοινωνικό έργο στις τοπικές κοινωνίες. Σκεφτείτε ότι παλαιότερα, έργα επιχωμάτωσης στον Έβρο κόστισαν 4 εκ. ευρώ, και τα ίδια έργα που έκανε τώρα ο στρατός, στοίχησαν 200.000 ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top