Άμυνα

Θρίλερ με έρευνα για Τούρκους στα ανοιχτά της Σύμης

Θρίλερ για τον εντοπισμό Τούρκων στρατιωτών ή πολιτών που πιθανώς έχουν περάσει στην Ελλάδα εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σύμης και Ντάτσα υπάρχουν ανεπτυγμένες τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις, η καθεμία από τη δική της πλευρά, ενώ πριν λίγες ώρες «σηκώθηκαν» τουρκικά F-16, για έρευνες από αέρος.

Πηγές από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρουν ότι τα δύο αεροσκάφη πραγματοποίησαν περιπολίες από την τουρκική πλευρά και στη συνέχεια προσγειώθηκαν στη βάση του Νταλαμάν, ενώ πηγές του ΓΕΕΘΑ τόνιζαν ότι ουδέποτε τουρκικά πλεούμενα βρέθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτεταμένες έρευνες πραγματοποίησαν οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές στη Σύμη, αλλά και σε βραχονησίδες στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή τη στιγμή, στην ελληνική πλευρά παραμένουν δύο σκάφη του Λιμενικού και μια πυραυλάκατος, ενώ στην τουρκική πλευρά, ισχυρές δυνάμεις της ακτοφυλακής έχουν αναπτυχθεί με σκοπό να εμποδίσουν πιθανή απόπειρα διαφυγής προς την Ελλάδα.

Διαψεύδει το τουρκικό ΥΠΕΣ

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους».

Η εφημερίδα «Χουριέτ» πάντως, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενημερώθηκε σχετικά με δύο ύποπτα σκάφη στα ανοιχτά της Σύμης και ότι στη συνέχεια, μαχητικά έκαναν αναγνωριστική πτήση στην περιοχή από όπου και αποχώρησαν.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top