Οικονομία

Τι είπαν Σταθάκης-Χαρίτσης με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

550_334_512439.jpg

Στο ζήτημα της σημασίας της σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, ως βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της χρηματοδότησης και της ανάκαμψης των επενδύσεων, αναφέρθηκε ο ΥΠΟΙΚ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζακ Λιου, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπ. Οικονομίας, κατά τη συνάντηση, η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τον Αμρτικανό υπουργό για τις εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τονίζοντας ότι το κλίμα έχει πλέον βελτιωθεί αισθητά και ότι έχουν ληφθεί μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στα νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιούνται, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, το ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου και η νέα νομοθεσία σχετικά με την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων και τις πρωτοβουλίες για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Ο κ. Λιου επεσήμανε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν και ότι αυτό είναι σαφές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι για να υπάρξει οριστική έξοδος από την κρίση θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Τέλος, στάθηκε στο ζήτημα της σημασίας της σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος ως βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και της ανάκαμψης των επενδύσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top