Αθλητισμός

Τι συμβουλεύουν οι Έλληνες τους Πορτογάλους για τον τελικό του Euro

2332958-656x410.jpg

Πέρασαν 12 χρόνια από τη μέρα που η Ελλάδα θριάμβευε στη Λισαβόνα απέναντι στην Πορτογαλία κατακτώντας το Euro 2004. Απόψε οι Ίβηρες από την ίδια θέση, αυτή του φιλοξενούμενου, θέλουν να μιμηθούν το παράδειγμά της απέναντι στη Γαλλία.

Η πορτογαλική «O Jogo» ζήτησε τη συμβουλή τεσσάρων εκ των πρωταγωνιστών του ελληνικού έπους.

«Η πίεση είναι όλη στην πλευρά της Γαλλίας. Η Πορτογαλία θα πρέπει να παίξει σαν να μην έχει να χάσει τίποτα», δήλωσε ο Τραϊανός Δέλλας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης σημείωσε: «Το να φτάσει στον τελικό είναι ήδη μεγάλη επιτυχία για την Πορτογαλία. Αν ο αντίπαλος ήταν πιο βατός, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Τώρα πρέπει να σκεφτούν πως ό,τι παραπάνω καταφέρουν θα είναι έξτρα κέρδος».

Ο Κώστας Κατσουράνης από τη δική του πλευρά είπε: «Είναι διαφορετικά να έχεις όλο το γήπεδο με το μέρος σου, αλλά όσο περνά η ώρα το αγνοείς. Η Πορτογαλία έχει πολύ έμπειρους παίκτες, όπως ο Ρονάλντο, ο Πέπε και ο Μουτίνιο, που δεν θα επηρεαστούν από το περιβάλλον. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, όπως είδαμε και στο Γαλλία-Γερμανία, θα νικήσει».

Τέλος, ο Βασίλης Τσιάρτας υπογράμμισε: «Αφού νικήσαμε εμείς το 2004, μπορεί και η Πορτογαλία τώρα να τα καταφέρει. Τα κλειδιά είναι η συγκέντρωση και η αξιοποίηση των ευκαιριών. Μπορεί να μην υπάρξουν πολλές, γιατί η Γαλλία θα έχει λογικά περισσότερη κατοχή μπάλας, αλλά ίσως να είναι αρκετές για τη νίκη. Αν η Γαλλία προηγηθεί, μπορεί να είναι πρόβλημα για την Πορτογαλία γιατί θα χρειαστεί να αντιδράσει και να πάρει ρίσκα».

Πηγή: sport-fm.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top