Αθλητισμός

Το αστέρι του τένις με τα τέσσερα δάχτυλα που εμπνέει

teniasdat4.jpg

Με μαχητικότητα και ισχυρή θέληση η 15χρονη Francesca Jones συμμετέχει μαζί με άλλες έφηβες στο φετινό Wimbledon.

Όμως η έφηβη από το Yorkshire έχει ξεπεράσει τα πειράγματα και τις δυσκολίες του ότι γεννήθηκε με τέσσερα δάχτυλα σε κάθε χέρι και έχει κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Από την ηλικία των εννέα ετών ζει μόνη της σε μια ακαδημία τένις στη Βαρκελώνη, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τους γονείς της στο Μπράντφορντ.

teniasdat2.jpg

Η Francesca γεννήθηκε με δυσπλασία, ένα σπάνιο σύνδρομο που έχει ως αποτέλεσμα να έχει τρία δάχτυλα και έναν αντίχειρα σε κάθε χέρι. Το πρόβλημα υπάρχει και στα πόδια της όπου έχει τρία δάχτυλα στο ένα και τέσσερα στο άλλο.

Όμως αυτό δε σταμάτησε την έφηβη όχι μόνο να επιτύχει το στόχο της να μάθει τένις αλλά να βρεθεί και στην τέταρτη θέση στον κόσμο όταν ήταν κάτω των 14 ετών. Χρεώνει μάλιστα την επιτυχία της στην κατάστασή της η οποία την έκανε όπως λέει να είναι πιο αποφασιστική και να διεκδικεί να υλοποιήσει τα όνειρά της.

teniasdat5.jpg

«Είχα τόσους πολλούς ανθρώπους που επέκριναν αυτό που έκανα. όμως αυτό μου δίνει το κίνητρο για να κάνω ακόμη περισσότερα. Κάποιοι άνθρωποι λένε ότι δεν μπορώ να πιάσω τη ρακέτα σωστά αλλά δε δίνω σημασία και παίρνω κάθε σχόλιο ως θετικό» αναφέρει η ίδια.

teniasdat3.jpg

Όπως αναφέρει θέλει μέσα από τους αγώνες της και τις προσπάθειές της να αποδείξει τι είναι και να αποτελέσει έμπνευση και για άλλα άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα. Δεν σκοπεύει όπως λέει να αφήσει την κατάστασή της να σταθεί εμπόδιο και γι’ αυτό είναι μια από τις καλύτερες παίκτριες τένις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κατηγορία της.

teniasdat4.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top