Διεθνή

«Το βρετανικό δημοψήφισμα είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα»

6EEE977E149E54030B5880F595CD9D65.jpg

Η Βρετανία θα πρέπει όμως τώρα να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει στην Ε.Ε., είπε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Passauer Neuen Presse ο Ελμαρ Μπρόκ, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν βλέπει καμιά δεσμευτική υποχρέωση της βρετανικής κυβέρνησης από το δημοψήφισμα. Επρόκειτο κατά τον Γερμανό χριστιανοδημοκράτη μόνον για ένα «συμβουλευτικό δημοψήφισμα».

Η Βρετανία θα πρέπει όμως τώρα να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει στην Ε.Ε., είπε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Passauer Neuen Presse.

«Είτε θα θελήσει να διατηρήσει την ιδιότητα του κράτους, είτε θα υποβάλει αίτηση για αποχώρηση. Ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με του Βρετανούς δεν θα υπάρξουν», τόνισε ο Ελμαρ Μπρόκ.

Τους υποστηρικτές του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον τους κατηγόρησε για ανευθυνότητα. «Είτε πρόκειται για τον Φάρατζ, είτε για τον Τζόνσον, πρόκειται για καταστροφείς οι οποίοι οδηγούνται από ματαιοδοξία».

 Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν τις συνέπειες το δημοψηφίσματος και να εργασθούν για την εξεύρεση μιας λύσης. «Βλάπτουν τη χώρα τους για να αναδειχθούν οι ίδιοι». Η παραίτηση και των δύο μετά το αποτέλεσμα «κάνει σαφές πόσο προβληματική ήταν η εκστρατεία του Brexit».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top