Οικονομία

Το Brexit βάζει φρένο στην πώληση αυτοκινήτων στην Ευρώπη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός πωλήσεων ευρωπαϊκών αυτοκινήτων κατά τον μήνα Ιούνιο, με κύρια αιτία την ανησυχία για την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, γεγονός που είχε αντίκτυπο στην επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 6,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, στο 1,51 εκατ. οχήματα που είναι και η χαμηλότερη άνοδος από τον περασμένο Μάρτιο. Κύρια αιτία η πτώση της ζήτησης κατά 0,8% στη Βρετανία που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της ΕΕ..Οι πωλήσεις αυτοκινήτων του α’ εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 9,1% στα 8,09 εκατ. αυτοκίνητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

«Η δραστική μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Βρετανία μετά την ψήφο υπέρ του Brexit πιθανότατα θα έχει επίπτωση στις πωλήσεις», ανέφερε ο Peter Fuss,αναλυτής της EY. «Αντίκτυπο θα έχουν και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της μείωσης εξαγωγών προς τη Βρετανία, καθώς τα αυτοκίνητα που φτιάχνονται στη Γερμανία γίνονται πιο ακριβά για τους Βρετανούς αγοραστές λόγω της εξασθένησης της στερλίνας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Renault ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις της κατά τον προηγούμενο μήνα σε σύγκριση με τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης αυτοκινήτων με αύξηση 20%. Η Daimler στη δεύτερη θέση με αύξηση πωλήσεων 16%.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top