Διεθνή

Το FBI δεν προτείνει κατηγορίες σε βάρος της Κλίντον για το e-mail της

051DBF784375B208735CB168C7E77012.jpg

«Κανένας λογικός εισαγγελέας» δεν θα δρομολογούσε δίκη σε βάρος της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τη προεδρία για αυτή την υπόθεση, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Το FBI δεν συστήνει την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της Χίλαρι Κλίντον για τη χρήση προσωπικού διακομιστή για το e-mail της κατά τη θητεία της ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, σημειώνοντας ότι «κανένας λογικός εισαγγελέας» δεν θα δρομολογούσε δίκη σε βάρος της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τη προεδρία για αυτή την υπόθεση.

Ο κ. Κόμεϊ σημείωσε πάντως ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτη» στη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της.

Η απόφαση του FBI ουσιαστικά θέτει τέλος στην υπόθεση κατά της κ. Κλίντον, η οποία έριχνε μία μεγάλη σκιά πάνω στην υποψηφιότητά της, λιγότερο από έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Λιρέτα Λιντς είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι θα δεχτεί οποιαδήποτε πρόταση κάνει το FBI όσον αφορά την έρευνα σε βάρος της κ. Κλίντον.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top