Πολιτική

Το Ποτάμι καταθέτει νέα τροπολογία για ψήφο στους «πραγματικούς» 17άρηδες

98905FE51891743166BD2A402BA32176.jpg

“Θα καταθέσουμε μία ακόμα τροπολογία για να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι μιλάμε για δικαίωμα ψήφου όσων έχουν συμπληρώσει τα 17 πραγματικά”

Νέα τροπολογία για τον εκλογικό νόμο πρόκειται να καταθέσει Το Ποτάμι , με στόχο να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι το δικαίωμα ψήφου θα το έχουν οι νέοι με τα 17 συμπληρωμένα, και όχι πλασματικά, δηλαδή δεν θα ψηφίζουν οι 16άρηδες.

«Θα καταθέσουμε μία ακόμα τροπολογία για να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι μιλάμε για δικαίωμα ψήφου όσων έχουν συμπληρώσει τα 17 πραγματικά. Να καταργηθεί δηλαδή η διάταξη για τον πλασματικό υπολογισμό της ηλικίας που με βάση αυτή πάμε σε ψήφο στα 16» τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας. 

Σημειώνεται ότι με Προεδρικό Διάταγμα του 2012 η εκλογική ενηλικίωση υπολογίζεται από 1ης Ιανουαρίου εκάστου έτους, επομένως θεωρείται ότι ο δυνητικός εκλογέας έχει τυπικά συμπληρώσει τα 17 χρόνια νωρίτερα από την ημερομηνία γέννησης.

Δεκτός κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, έγινε νωρίτερα ο εκλογικός νόμος επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής όπου συζητείται.

«Σημασία έχει ο εκλογικός νόμος να αλλάξει προς την σωστή κατεύθυνση, και όχι να διορθώσουμε ταλάθη με νέα λάθη» δήλωσε για το νόμο ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top