Περιβάλλον

Το σιωπηλό μεγαλείο ναυαγίων στα βάθη της Μεσογείου

nayagio5.jpg

Σε βάθη τριάντα μέτρων βούτηξαν δύτες μαζί με τον φωτογράφο Wojciech Podhorski από την Πολωνία, εξερευνώντας υπέροχα ναυάγια στο βυθό της Μεσογείου.

Ο Πολωνός φωτογράφος αποτύπωσε στο φακό του τις υποβρύχιες περιπλανήσεις κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στο νησί Gozo της Μάλτας μαζί με φίλους τους.

«Είχα ακούσει από φίλους πως υπήρχαν πολύ ενδιαφέροντα ναυάγια γύρω από το Gozo», αφηγείται ο 48χρονος Wojciech στη Daily Mail. «Η κατάδυση σε ναυάγιο μπορεί να είναι επικίνδυνη, πρέπει να γνωρίζεις τι σε περιβάλλει γιατί μπορεί να υπάρχουν διάφορα αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα και φυσικά πλάσματα της θάλασσας. Το να τα αποφύγει κανείς μπορεί να είναι δύσκολο λόγω των δυνατών κι απρόβλεπτων ωκεάνιων ρευμάτων που μπορεί να οδηγήσουν τους δύτες σε επικίνδυνες καταστάσεις. Τα ναυάγια ήταν αρκετά μεγάλα κι έτσι είχαμε διάφορες μπουκάλες για να παρατείνουμε την παραμονή μας μέσα στο νερό».

«Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία, δεν ήταν η πρώτη μου κατάδυση αλλά ήταν απίθανη και μοναδική», κατέληξε.

nayagio1.jpgnayagio2.jpgnayagio3.jpgnayagio4.jpgnayagio5.jpgnayagio6.jpgnayagio7.jpgnayagio8.jpgnayagio9.jpgnayagio10.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top