Διεθνή

Τόμπολα με λαχνό 49 δολαρίων για ένα ξενοδοχείο σε τροπικό νησί

Micronesian1.jpg

Ένα ζευγάρι Αυστραλών αποφάσισε να οργανώσει μια τόμπολα για να πουλήσει το ξενοδοχείο του σε τροπικό νησί του Ειρηνικού και ελπίζει ότι ο τυχερός κάτοχος του λαχείου των 49 αμερικανικών δολαρίων (σχεδόν 45 ευρώ) θα αγαπά το θερμό κλίμα.

Ο Νταγκ και η Σάλι Μπέιτς εγκαταστάθηκαν στο νησί Κοσράε της Μικρονησίας τη δεκαετία του 1990. Ωστόσο σήμερα θέλουν να επιστρέψουν στην Αυστραλία για να χαρούν τα εγγόνια τους.

Αντί να βάλουν πωλητήριο στο Kosrae Nautilus Resort –ένα κατάλυμα 16 δωματίων– ακολουθώντας μια από τις παραδοσιακές μεθόδους, επέλεξαν να οργανώσουν τόμπολα ορίζοντας την τιμή του λαχνού στα 49 δολάρια. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Micronesian2.jpg

«Προσπαθήσαμε να διαθέσουμε προς πώληση το ξενοδοχείο με τρόπο τέτοιο ώστε να προσελκύσουμε ανθρώπους που μας μοιάζουν», δήλωσε σήμερα ο Νταγκ Μπέιτς.

Αυτός ο πρώην πυροσβέστης ευελπιστεί ότι ο νικητής θα είναι κάποιος που του αρέσει η ζέστη και οι νέες γνωριμίες με ανθρώπους που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. «Είναι περιπέτεια και μεγάλη αλλαγή», παραδέχεται.

Το Κοσράε βρίσκεται βορείως των Νησιών του Σολομώντα και νοτιοδυτικά της Χαβάης. Το νησί έχει σχεδόν 6.500 κατοίκους.

Micronesian3.jpg

Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, οι διοργανωτές εξηγούν ότι το ξενοδοχείο, που είναι δημοφιλές στους λάτρεις του ψαρέματος και των καταδύσεων, δεν έχει κανένα χρέος, είναι κερδοφόρο και διαθέτει ταμειακή ροή 10.000 δολαρίων.

Εκτός από το ξενοδοχείο, ο νικητής θα λάβει μια κατοικία τεσσάρων δωματίων, πέντε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, δύο φορτηγά των 10 θέσεων, ένα ημιφορτηγό και ένα εστιατόριο.

Οι Μπέιτς είχαν θέσει ως προϋπόθεση ότι 50.000 λαχεία έπρεπε να πωληθούν ώστε να γίνει η κλήρωση, δηλαδή ένα όριο 2,45 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο η λαχειοφόρος αγορά προκάλεσε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον που ο περιορισμός αυτός δεν αναφέρεται πλέον στην ιστοσελίδα.

Ο Άνταμ, ο γιος του ζεύγους, είναι αυτός που είχε την ιδέα. «Όλοι έχουμε τρελές ιδέες και αυτή δεν μου έφευγε από το μυαλό», εξήγησε μιλώντας στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7. «Η ιδέα μιας παραδοσιακής πώλησης είναι όντως βαρετή».

Micronesian1.jpg

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top