Διεθνή

Τουλάχιστον 17 αστυνομικοί νεκροί στην Άγκυρα

tourkia26.jpg

Τουλάχιστον 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Άγκυρα, στο αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή· δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής από ανεξάρτητη πηγή μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Τουρκία και ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στις κρατικές υπηρεσίες να βοηθήσουν τους ρώσους υπηκόους οι οποίοι βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατόν.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στην Τουρκία, όπου η κυβέρνηση κατήγγειλε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι η κατάσταση εξελίσσεται με πολύ μεγάλη κατάσταση ώστε να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα για την κατάσταση, ωστόσο πρόσθεσε πως η Μόσχα ανησυχεί και θέλει να δει την Τουρκία να επιστρέψει στον δρόμο της σταθερότητας και της συνταγματικής τάξης.

Επισήμανε ακόμη πως όποιος και αν βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία, έχει την ευθύνη να εγγυηθεί την ασφάλεια των υπηκόων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ εξέφρασε εξάλλου επίσης τη «μεγάλη ανησυχία» της Τεχεράνης—μιας χώρας που γειτονεύει με την Τουρκία—για την απόπειρα πραξικοπήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

«Εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας ενώπιον των εξελίξεων που εκτυλίσσονται στην Τουρκία. Η σταθερότητα, η δημοκρατία και η ασφάλεια των Τούρκων είναι προτεραιότητα», τόνισε ο Ζαρίφ προσθέτοντας πως υπάρχει «ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα» της Τουρκίας.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top