Διεθνή

Τουλάχιστον 23 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, παρά την εκεχειρία

49AE3A0F15FA7C340C1F3CB304FDB12C.jpg

Ο απολογισμός των νεκρών, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται 10 γυναίκες και δύο παιδιά, είναι πιθανόν να αυξηθεί καθώς υπάρχουν επίσης πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή λόγω αεροπορικών βομβαρδισμών στη βορειοδυτική Συρία, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν ακόμα σε ισχύ εκεχειρία 72 ωρών που είχε κηρύξει ο συριακός στρατός, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μία παρόχθια περιοχή στην Νταρκούς, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στη δυτική επαρχία Ιντλίμπ, έγινε στόχος αεροπορικών επιδρομών. Η επαρχία Ιντλίμπ και η ομώνυμη πρωτεύουσά της βρίσκονται υπό τον έλεγχο οργανώσεων ανταρτών, συμπεριλαμβανομένου και του Μετώπου αλ-Νούσρα, του βραχίονα της αλ-Κάιντα στη Συρία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι περισσότεροι από τους νεκρούς είχαν πάει στην περιοχή που επλήγη για να γιορτάσουν τη λήξη του Ραμαζανιού.

Ο απολογισμός των νεκρών, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται 10 γυναίκες και δύο παιδιά, είναι πιθανόν να αυξηθεί καθώς υπάρχουν επίσης πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι, ανέφερε η ΜΚΟ.

«Ήταν ένα θέαμα που προκαλούσε τρόμο διότι οι περισσότεροι άνθρωποι έπεσαν στο ποτάμι, πλάι σε έναν πίδακα. Ήταν παιδιά, γυναίκες, άντρες», δήλωσε ο Άχμαντ Γιαζιτζί, στέλεχος της πολιτικής άμυνας της κοντινής πόλης Τζισρ αλ-Σούγουρ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η λεγόμενη πολιτική άμυνα έχει αναλάβει τον ρόλο της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας στα εδάφη που κατέχει η αντιπολίτευση στη Συρία, μια χώρα που εισήλθε στον έκτο χρόνο του πολέμου.

«Στην περιοχή η οποία στοχοθετήθηκε δεν υπήρχαν στρατιωτικές θέσεις, ποτέ δεν υπήρχαν», πρόσθεσε ο Γιαζιτζί.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας ανακοίνωσαν ότι παύουν πυρ για 72 ώρες την Τετάρτη, όμως σύμφωνα με αντικαθεστωτικούς και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η βία μειώθηκε ελάχιστα στην πραγματικότητα.

Χθες Πέμπτη κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν άλλο ένα βήμα προς την πλήρη περικύκλωση των περιοχών του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες, καταλαμβάνοντας εδάφη που επιβλέπουν τον μοναδικό δρόμο ο οποίος οδηγεί στις περιοχές της πόλης που ελέγχει η αντιπολίτευση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές τελούν πλέον υπό πολιορκία από όλες τις πλευρές.

Συριακά και ρωσικά αεροσκάφη διεξάγουν πλήγματα σε όλη τη Συρία, όμως δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές ποιες δυνάμεις εξαπέλυσαν την σημερινή επιδρομή στην Ιντλίμπ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top