Διεθνή

Τρεις χώρες συστήνουν προσοχή για τα ταξίδια στις ΗΠΑ μετά το Ντάλας

5D957B07437238F91C03914C00C26240.jpg

Οι ΗΠΑ συχνά εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες με τις οποίες συστήνουν στους αμερικανούς πολίτες είτε να αποφεύγουν είτε να επιδεικνύουν προσοχή κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους σε χώρες όπου υπάρχει κίνδυνος βίας. Τώρα, μετά τη δολοφονία πέντε αστυνομικών στο Ντάλας, τους θανάτους δύο μαύρων από αστυνομικά πυρά και τις διαδηλώσεις κατά των φυλετικών διακρίσεων, η Αμερική βρίσκεται στο προσκήνιο.

Τρεις χώρες προειδοποίησαν τους πολίτες τους να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν επισκέπτονται πόλεις των ΗΠΑ που συνταράσσονται από βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και τους θανάτους αφροαμερικανών από αστυνομικούς.

Οι ΗΠΑ συχνά εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες με τις οποίες συστήνουν στους αμερικανούς πολίτες είτε να αποφεύγουν είτε να επιδεικνύουν προσοχή κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους σε χώρες που βρίσκονται στο έλεος επεισοδίων βίας ή επικρατεί πολιτική αστάθεια.

Τώρα η Αμερική αποτελεί το επίκεντρο ανησυχίας από ξένες κυβερνήσεις στη Μέση Ανατολή και την Καραϊβική καθώς οι διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους σε πολλές αμερικανικές πόλεις το Σαββατοκύριακο μετά τον θάνατο δύο αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα.

Στις διαδηλώσεις οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, σημειώθηκαν επεισόδια και υπήρξαν τραυματισμοί στις συγκρούσεις μεταξύ των στελεχών των δυνάμεων επιβολής του νόμου και των διαδηλωτών. Η Αμερική βρίσκεται σε ένταση μετά τον θάνατο πέντε αστυνομικών από έναν μαύρο στο Ντάλας.

Η πρεσβεία του Μπαχρέιν στις ΗΠΑ συνέστησε χθες στους πολίτες της χώρας να «είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ή όταν βρίσκονται σε περιοχές που έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στις ΗΠΑ».

Οι Μπαχάμες συνέστησαν την Παρασκευή στους πολίτες τους να βρίσκονται σε εγρήγορση όταν επισκέπτονται πόλεις των ΗΠΑ που συνταράσσονται από περιστατικά «πυροβολισμών εναντίον νεαρών μαύρων ανδρών από αστυνομικούς».

«Ειδικά ζητείται από τους νεαρούς άνδρες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις πόλεις (όπου σημειώνονται επεισόδια) κατά τη διάρκεια των συνδιαλλαγών τους με την αστυνομία. Να μην είστε επιθετικοί και να είστε συνεργάσιμοι», επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προτρέπουν τους φοιτητές και άλλους πολίτες που βρίσκονται στις ΗΠΑ να προσέχουν.

«Σας παρακαλούμε να παρατηρείτε τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο και να αποφεύγετε τις περιοχές με συνωστισμό όσο το δυνατόν γίνεται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των ΗΑΕ, όπου καλούνται οι πολίτες της χώρας να παραμείνουν μακριά από διαδηλώσεις.

«Να επιδεικνύετε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια φεστιβάλ με μεγάλη προσέλευση ή εκδηλώσεων, να είστε σε εγρήγορση και να παραμείνετε σε ασφαλή» μέρη.
Μόνο τον Ιούλιο οι ΗΠΑ είχαν εκδώσει από την πλευρά τους ταξιδιωτικές οδηγίες για το Μπαγκλαντές, τη Βενεζουέλα, το Ιράκ και το Μάλι.

Σήμερα, ορισμένοι τουρίστες στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης δεν έκρυψαν τη νευρικότητά τους που απορρέει από την ένταση και τα επεισόδια βίας στην Αμερική.
«Δεν μου αρέσει να βρίσκομαι πλέον σε μέρη με πολύ κόσμο» δήλωσε η Ελέανορ Φερμπράδερ από την Ιρλανδία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top