Πολιτική

Τσίπρας σε Γίνπινγκ: Ανοίγεται μια νέα λαμπρή περίοδος συνεργασίας

550_334_519979.jpg

Μπροστά μας ανοίγεται μια νέα λαμπρή περίοδος συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο του Λαού, στο Πεκίνο, με τον Κινέζο Πρόεδρο Ξι Γινπίνγκ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου, ότι σε μια περίοδο σύνθετη και δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία και εσωστρέφειας για τον δυτικό κόσμο, το όραμά σας “Μια ζώνη ένας Δρόμος” (One Belt, One Road) για τη διασύνδεση της Ασίας με την Ευρώπη, δίνει μια νέα προοπτική σε παγκόσμια κλίμακα για την ειρήνη και την ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η δέσμευση του κ. Τσίπρα να προωθήσει και να ενισχύσει τις σχέσεις συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας.

Μετά τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, θα ενισχύσουμε ακόμα περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών σε ένα νέο επίπεδο και κατέληξε: η χώρα σας έχει βιώσει τις πιο δύσκολες στιγμές και ως φίλος είμαι χαρούμενος που η Ελλάδα άνοιξε μια νέα σελίδα ανάπτυξης.

Επίσκεψη Τσίπρα στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου

Κάλεσμα Τσίπρα για εμβάθυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top