Διεθνή

Τζιχαντιστές πίσω από την αιματηρή επίθεση στη Συρία

2016-07-05T215703Z_774530832_S1AETNXCLBA

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε κουρδική συνοικία της Χασάκα, πόλης της βορειοανατολικής Συρίας, χθες βράδυ, παραμονή της γιορτής ‘Αιντ αλ-Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του ραμαζανιού.

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής ανατινάχθηκε μπροστά από αρτοποιείο της κουρδικής συνοικίας Σαλιχίγε, μόλις πριν από την ώρα διακοπής της νηστείας της τελευταίας ημέρας του ραμαζανιού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο καμικάζι που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά εισχώρησε σε μια ομάδα Κούρδων κοντά στην πλατεία της Σαλιχίγε για να ανατινάξει τη ζώνη του ανάμεσα στο πλήθος σύμφωνα με προκήρυξη του ΙΚ που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χασάκε ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν τοποθετήσει εκεί αυτόνομη διοίκηση. Ωστόσο, τον έλεγχο της ομώνυμης πόλης μοιράζονται οι Κούρδοι και το συριακό καθεστώς.

Οι κούρδοι μαχητές είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ΙΚ και έφεραν νίκες στη βόρεια και ανατολική χώρα. Οι τζιχαντιστές απάντησαν σε αυτό με σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας. Η χθεσινή επίθεση συνέπεσε με το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του AFP, τεταμένο κλίμα επικρατεί εδώ και δύο ημέρες στην πόλη έπειτα από μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των κουρδικών δυνάμεων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top