Πολιτική

ΥΠ.ΕΝ.: Αταλάντευτη η κυβερνητική θέση για μη ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ

550_334_306479.jpg

Η αντίθεση στο σχέδιο προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ είναι κατανοητή για όσους υπερασπίζονται τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό.

Προκαλεί όμως ερωτηματικά, όταν προέρχεται από άλλες δυνάμεις, καθώς η εναντίωση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενθαρρύνει εκείνους που αποσκοπούν στη διάλυση της ΔΕΗ, αλλά και στην πλήρη αποχή του Δημοσίου από το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την έγκριση της λύσης που συμφωνήθηκε για τον ΑΔΜΗΕ με τους εταίρους, από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.

«Η θέση της κυβέρνησης για μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, είναι αταλάντευτη. Στο πλαίσιο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, πέτυχε την ακύρωση του νόμου για τη «Μικρή ΔΕΗ», η οποία προέβλεπε ιδιωτικοποίηση του 30% της επιχείρησης και του νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 66%», αναφέρει το ΥΠΕΝ και καταλήγει:

«Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίστηκε η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ, η αποζημίωση της ΔΕΗ, οι θέσεις εργασίας, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η σημερινή απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ για τις επόμενες κινήσεις στο θέμα του ΑΔΜΗΕ, βάσει των όσων προβλέπει ο Ν.4389/2016, η οποία υποστηρίχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων της επιχείρησης, αποτελεί ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προόδου για τη διαδικασία που έχει επιλεχθεί.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top