Πολιτική

Υπέρ νέου δημοψηφίσματος τάσσεται ο Φίλης εάν χρειαστεί

CD70CF3F5F7B01335BF1142385283EA3.jpg

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι υπερήφανη για το δημοψήφισμα που διεξήχθη ένα χρόνο πριν, προκαλώντας θυμηδία με τον ισχυρισμό ότι «ΟΧΙ» παραμένει.

Υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, τάχθηκε ο Υπουργός Παιδείας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο λαός θα καλείται να είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας όποτε χρειαστεί».

Ο Νίκος Φίλης εξέφρασε την «υπερηφάνεια» της κυβέρνησης για την απόφασή της να ζητήσει την παρέμβαση του ελληνικού λαού σε μία όπως είπε «οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης».

Ο ίδιος πάντως προκάλεσε θυμηδία και πλήθος σχολίων από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης, όταν επιχειρώντας να αποσείσει τις αιτιάσεις του Γιάννη Μανιάτη από το ΠΑΣΟΚ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε το ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ, ισχυρίστηκε ότι «το όχι παραμένει. Με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας όποτε χρειαστεί. Είτε μας αρέσει είτε όχι το αποτέλεσμα, γιατί διαφορετικά αν τεχνοκρατικές ελίτ και κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν να υποκαταστήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, τότε τα αδιέξοδα θα είναι πολύ μεγαλύτερα και επικίνδυνα όπως δείχνει η σύγχρονη πραγματικότητα».

Νωρίτερα ο κος Μανιάτης ορμώμενος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία και την απόφαση των πολιτικών που υποστήριξαν το Brexit να παραιτηθούν, προχώρησε σε μία σύγκριση της στάσης των Βρετανών πολιτικών με εκείνη που κράτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τους για «ψευδολογίες και δημαγωγία».

«Το Brexit ήρθε γιατί οι πολίτες της Βρετανίας πίστεψαν σε ανόητους και ψεύτες πολιτικούς που όταν πέτυχαν το στόχο τους σαν τα ποντίκια εγκατέλειψαν το καράβι. Στην πατρίδα μας αντί για παραίτηση είχαμε μία μεγαλοπρεπή κυβίσθηση, που το ΟΧΙ μετατράπηκε σε ΝΑΙ. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερη η παραίτηση ή η κυβίσθηση, αλλά η δημαγωγία κι ο λαϊκισμός παρασύρουν το λαό σε επιλογές για τις οποίες οι ίδιοι έχουν μετανιώσει σύντομα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ βάλλοντας ευθέως εναντίον του Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε: «αδυνατούμε κατανοήσουμε τους πανηγυρισμούς του κου Τσίπρα από την Κίνα, που θριαμβολογεί επί της ιστορικής ήττας του λαού, προσπαθώντας κάνει το μαύρο άσπρο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top