Οικονομία

Wall Street: Με άνοδο 0,4% έκλεισε ο Dow Jones

550_334_85159.jpg

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, παρά τη νέα βουτιά των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και του δείκτη Stoxx 600, ο οποίος έκλεισε, όπως και χθες, με απώλειες 1,7%. O Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,4% στις 17.918 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq είχαν κέρδη 0,5% και 0,8%, αντίστοιχα.

Οι αμερικανικές μετοχές βρήκαν στήριξη σε νέες ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία κινείται σε στερεό έδαφος. Μερικοί αναλυτές και χρηματιστές σημείωναν ότι ο δείκτης δραστηριότητας του τομέα των υπηρεσιών τον Ιούνιο βοήθησε στην άνοδο του S&P 500. O δείκτης του Institute for Supply Management’s αυξήθηκε τον Ιούνιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούνιο έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της συμφώνησαν πως είναι φρόνιμο να περιμένουν νεότερα οικονομικά στοιχεία πριν αποφασίσουν νέα αύξηση των επιτοκίων.

Τα επόμενα σημαντικά οικονομικά στοιχεία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και θα αφορούν την απασχόληση. Πολλοί επενδυτές ελπίζουν σε ισχυρά στοιχεία, που θα δείχνουν ότι η υποτονική εικόνα του Μαΐου ήταν απλώς μία παρένθεση.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου αυξήθηκε 1,8% στα 47,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ η στερλίνα υποχώρησε 0,2% στα 1,2939 δολάρια. Καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, η απόδοση των 20ετών ιαπωνικών ομολόγων έγινε αρνητική, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top