Οικονομία

Wall Street: Με πτώση 0,1% έκλεισε ο Dow Jones

550_334_86063.jpg

Με πτώση έκλεισαν οι μεγαλύτεροι δείκτες της Wall Street, εν μέσω βουτιάς των τιμών του πετρελαίου κατά 5% και πωλήσεων των ασφαλών assets που είχαν αγοράσει οι επενδυτές μετά το βρετανικό δημοψήφισμα. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,1% στις 17.896 μονάδες και αντίστοιχη η πτώση του S&P 500, ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε 0,4%.

«Η πτώση της τιμής του αργού συμπαρέσυρε σχεδόν τα πάντα προς τα κάτω», δήλωσε στέλεχος χρηματιστηριακής εταιρείας.

Οι ενεργειακές εταιρείες του S&P 500 υποχωρούσαν κατά 1,4% πριν το κλείσιμο της αγοράς, σημειώνοντας μία από τις χειρότερες επιδόσεις των κλαδικών δεικτών.

Οι μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου και του κλάδου των κοινωφελών υπηρεσιών, που δίνουν υψηλά μερίσματα, υποχώρησαν επίσης, καθώς οι επενδυτές πουλούσαν τα assets που είχαν αγοράσει για να προστατευθούν μετά την απόφαση για το Brexit.

Αναλυτές έλεγαν ότι ο όγκος των συναλλαγών ήταν μικρότερος του συνηθισμένου, με τους χρηματιστές να περιμένουν την αυριανή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ακόμη και μία περιορισμένη αύξηση της απασχόλησης θα καθησύχαζε τους επενδυτές ότι η αμερικανική οικονομίας δεν οδεύει σε ύφεση. Ωστόσο, ακόμη και αν τα στοιχεία της απασχόλησης είναι ισχυρά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει γρήγορα μία αύξηση των επιτοκίων, σημείωναν αναλυτές, προσθέτοντας ότι η Fed παραμένει ανήσυχη για τις διεθνείς συνθήκες.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top