Οικονομία

Wall Street: Με πτώση 0,6% έκλεισε ο Dow Jones

550_334_441371.jpg

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street, αντιστρέφοντας πορεία μετά τα υψηλά κέρδη της περασμένης εβδομάδας. O Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,6% στις 17.841 μονάδες, ενώ απώλειες 0,7% και 0,8% είχαν ο S&P 500 και ο Nasdaq, αντίστοιχα.

Μετά τις αρχικές απώλειες, που ακολούθησαν την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit, τα διεθνή χρηματιστήρια ανέκαμψαν, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σημειώνουν άνοδο πάνω από 3%την περασμένη εβδομάδα.

Τα κέρδη αυτά περιορίσθηκαν σήμερα, με ορισμένους αναλυτές και επενδυτές να αναρωτιούνται, αν ήταν υπερβολική η άνοδος της περασμένης εβδομάδας.

Οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών και ενεργειακών εταιρειών είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν μακριά από τα ριψοκίνδυνα assets.

Η τιμή του αμερικανικού αργού βυθίστηκε 4,9% στα 46,60 δολάρια το βαρέλι, ωθώντας τον ενεργειακό δείκτη του S&P 500 σε πτώση 2,3%. Οι τραπεζικές μετοχές, που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, υποχώρησαν και σήμερα, με τη JP Morgan και τη Goldman Sachs να καταγράφουν απώλειες 3,3% και 2,6%, αντίστοιχα.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top