Διεθνή

Wikileaks: Δημοσίευσε το πρώτο μέρος από τα 300.000 mail του AKP

BBA10A21C85F8EDC1A7471840D7FD54D.jpg

Σε αποκλεισμό της ιστοσελίδας του Wikileaks προχώρησε το Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας μετά τη δημοσίευση 300.000 e-mail του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η τουρκική αρχή ανακοίνωσε ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου, όρος ο οποίος χρησιμοποιείται στην Τουρκία όταν κόβεται η πρόσβαση σε ιστοσελίδες.

To Wikileaks προχώρησε στη δημοσίευση του πρώτου μέρους των e-mail του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία (AKP) όπως είχε προαναγγείλει. Πρόκειται για 294.548 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 762 θυρίδες λογαριασμών από το «A» έως το «Ι», με χιλιάδες επισυναπτόμενα αρχεία.

RELEASE: 294,548 emails from Turkey’s ruling political party, Erdoğan’s AKP #AKPemails https://t.co/1Yof7YZpH7 pic.twitter.com/vFw8KLMIsX

— WikiLeaks (@wikileaks) July 20, 2016Τα e-mail έχουν σταλεί από τη διεύθυνση akparti.org.tr του AKP. Το πιο πρόσφατο έχει ημερομηνία αποστολής την 6η Ιουλίου 2016, ενώ τα παλαιότερα χρονολογούνται από το 2010.

Το υλικό πέρασε στην κατοχή του Wikileaks μία εβδομάδα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος και η δημοσίευση έγινε ως απάντηση στις μαζικές εκκαθαρίσεις στη γειτονική χώρα.

Οπως διευκρινίζει το Wikileaks «Έχουμε επαληθεύσει το υλικό και την πηγή, που δεν συνδέεται, με οποιονδήποτε τρόπο, με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, ή με κάποιο αντίπαλο πολιτικό κόμμα ή κράτος».

Erdogan government officially orders WikiLeaks to be blocked after publishing 300k emails from his party, AKP pic.twitter.com/spQfv9XFfk

— WikiLeaks (@wikileaks) July 20, 2016

Η ανάγνωση και ανάλυση των χιλιάδων μηνυμάτων θα απαιτήσει χρόνο ενώ η πρώτη αίσθηση που προκύπτει είναι ότι περιλαμβάνονται και ανούσια γενικού περιεχομένου μηνύματα. 

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top