Διεθνή

Το Κόμμα Ανεξαρτησίας έφερε το Brexit και… καταρρέει -Εκτός πολιτικής σκηνής τα επόμενα 10 χρόνια

Ξεθωριάζει σιγά-σιγά το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (Ukip), το οποίο υποστήριξε με σθένος το Brexit, σύμφωνα με έρευνα του YouGov.

Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι μία από τις δυνάμεις του βρετανικού γίγνεσθαι τα επόμενα 10 χρόνια, με μόλις το 24% να πιστεύει πως το Ukip «ήρθε για να μείνει».

Στον απόηχο του Brexit αλλά και της παραίτησης του Νάιτζελ Φάρατζ από την ηγεσία του κόμματος στις 4 Ιουλίου, οι ψηφοφόροι του Ukip δείχνουν πιο σκεπτικοί απέναντι στις πιθανότητες του κόμματος να αναδειχθεί σε σημαντικό παίκτη, εν αναμονή και του «παγώματος» των σχέσεων με την ΕΕ.

Από την απόφαση για έξοδο από την Ενωση και μετά, το Ukip δείχνει πως έχει βυθιστεί σε εσωτερικό διχασμό, με τις διαμάχες μέσα στο κόμμα να μην σταματούν. Ο αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος Πολ Νούταλ παραδέχθηκε πως φοβάται την ίδια την ύπαρξη του Ukip.

Παράλληλα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, 1 στους 10 ψηφοφόρους περιμένουν το κόμμα των Εργατικών να εξαφανιστεί από το πολιτικό σκηνικό τα επόμενα 10 χρόνια, την ώρα που βουλευτές του κόμματος προσπαθούν να απαλλαγούν από τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι 1.690 ερωτηθέντες, ακόμη, είδαν με λιγότερη θετική προοπτική το Κόμμα των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών σε βασικά πολιτικά κόμματα.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top