Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑία: «Αξιέπαινα παιδιά που δείχνουν αλληλεγγύη» οι καταληψίες!

«Θα πρέπει σ’ αυτά τα παιδιά να δώσουμε χώρο», είπε η βουλευτής και πρόσθεσε ότι αν δεν υπήρχε μεγάλη ανεργία στους νέους, οι καταληψίες θα είχαν δουλειά και θα κοίταζαν τη δουλειά τους

«Αξιέπαινα παιδιά» γιατί δείχνουν αλληλεγγύη χαρακτήρισε τους καταληψίες κτιρίων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, μιλώντας πριν από λίγο στο Σκάι.

Η βουλευτής μάλιστα, έσπευσε να δικαιολογήσει τις καταλήψεις κτιρίων, λέγοντας ότι αφενός «δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα», αφετέρου διότι οι καταλήψεις γίνονται ελλείψει δημοσίου χώρου. «Θα πρέπει σ’ αυτά τα παιδιά να δώσουμε χώρο», είπε και ούτε λίγο, ούτε πολύ, απέδωσε τις καταλήψεις στην … ανεργία των νέων. Όπως εξήγησε η κ.Αυλωνίτου, αν αυτά τα παιδιά είχαν δουλειά, θα κοίταζαν τη δουλειά τους. Η κρίση όμως, τα έχει φέρει πιο κοντά και είναι αξιέπαινα γιατί δείχνουν αλληλεγγύη.

Πάντως, αν και κινήθηκε στη γραμμή πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν «αλληλεγγύη» στους καταληψίες, η κ.Αυλωνίτου κράτησε αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις της συναδέλφου της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία είχε δηλώσει ότι ανάμεσα στις καταλήψεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, προτιμά τις καταλήψεις. «Δε νομίζω ότι τα είπε έτσι η Σία. Δεν εξισώνονται αυτά τα δύο. δεν μπαίνουν στο ζύγι», είπε. Πάντως, χαρακτήρισε σωστή ενέργεια την εκκένωση των καταλήψεψν στη Θεσσαλονίκη.

Η κ.Αυλωνίτου όμως, όταν ρωτήθηκε για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις απάντησε ότι «προσπαθήσαμε να τις σώσουμε, αν δεν είμασταν εμείς μπορεί σε λίγους μήνες να μην είχαμε καθόλου συντάξεις. Με το που θα πάει καλά η οικονομία οι συντάξεις θα αυξηθούν μέσω της εθνικής σύνταξης. Οι κύριες είναι προστατευμένες. Θα προστατεύσουμε τις επικουρικές μέσω της εθνικής σύνταξης».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top