Ελλάδα

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΕΧΕ ΦΩΤΙΑ: Περιγραφή… Αποκάλυψης για τη φωτιά στη Χίο

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Χίο με συνέπεια να τραυματιστούν έξι άτομα, εκ των οποίων μια 64χρονο σοβαρά.

Το μέτωπο έχει περιοριστεί στο Μετόχι, ενώ σε ύφεση είναι και οι εστίες που έκαιγαν στις Αψηλές.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στο χωριό της Κατάβασης, με τους θυελλώδεις ανέμους να βοηθούν στην εξάπλωσή της προς δύο μέτωπα. Το ένα ήταν προς το Μάναγρο και το άλλο προς τη Σιδηρούντα.Το δεύτερο μέτωπο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις φλόγες να φτάνει μέχρι τον οικισμό, ο οποίος και εκκενώθηκε.

Συγκλονιστικές είναι εντωμεταξύ, οι μαρτυρίες κατοίκων του χωριού για το πώς τους κύκλωσε η φωτιά.

«Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Είναι η πρώτη φορά που ξεσπάει στο χωριό φωτιά με τόσο μεγάλη ένταση. Από τη μία το βράδυ η ένταση του ανέμου αυξήθηκε σημαντικά με το αποτέλεσμα που ακολούθησε, να είναι το αναπόφευκτο. Μόλις είδαμε την κατάσταση να φτάνει στο απροχώρητο και να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο δώσαμε εντολή να εκκενωθεί το χωριό από το δρόμο που είχαμε αφήσει για την είσοδο- έξοδο των αυτοκινήτων στο χωριό», ανέφερε ο πρόεδρος της περιοχής, Ανδρέας Τσουρής και γαμπρός της σοβαρά τραυματισμένης 64χρονης γυναίκας που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, περιγράφοντας τα γεγονότος στον ιστότοπο politischios.gr.

«Ήταν κάτι απερίγραπτο, εδώ και 30 χρόνια έχουν περάσει αρκετές πυρκαγιές από το χωριό αλλά σαν και αυτή καμία . Όταν καταλάβαμε ότι μας κυκλώνει η φωτιά αρχίσαμε να τρέχουμε από το σχολείο μέχρι την πλατεία, απόσταση 150 μέτρων περίπου, αλλά υπήρχε μια τεράστια βροχή από σπίθες.

Ξαφνικά ο αέρας «γύρισε» και έφερε ζωντανές φλόγες μέσα στο δρόμο, ακριβώς δίπλα μας, εκεί τραυματίστηκε η πεθερά μου, η γυναίκα μου, ο κουνιάδος μου, που πήγε να σώσει την πεθερά μου. Η πεθερά μου, η γυναίκα μου και άλλη μια κοπέλα μεταφέρθηκαν με C- 130 στην Αθήνα. Η πεθερά μου έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά με εγκαύματα 70 %, αμέσως μετά έρχεται η κοπέλα με 25% εγκαύματα και 10 % η γυναίκα μου, με σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπό της», εξήγησε.

Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής ο κ. Τσουρής εξήγησε ότι: «Ο μήνας Αύγουστος είναι ένας δύσκολος μήνας για τη Σιδηρούντα, αφού αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το νερό και έτσι έχουμε αποφασίσει να παρέχεται μόνο δύο ώρες σε κάθε σπίτι. Παρ’ όλο αυτά δόθηκε εντολή κατευθείαν μετά την ειδοποίηση για τη φωτιά να ανοιχτεί η δεξαμενή με το νερό για να βοηθήσουν όλοι οι κάτοικοι, αλλά λόγο της διακοπής ρεύματος δε λειτουργούσε το πιεστικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top