Διεθνή

Αυτομόλησε διπλωμάτης από την πρεσβεία της Β.Κορέας στη Βρετανία

Διπλωμάτης από την πρεσβεία της Βορείου Κορέας στη Βρετανία «αυτομόλησε σε τρίτη χώρα», αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, επικαλούμενο πληροφορίες από ΜΜΕ της Νοτίου Κορέας, ο διπλωμάτης «έφυγε νωρίτερα αυτό το μήνα για τρίτη χώρα».

Ο Βορειοκορεάτης ζούσε στη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία δέκα χρόνια μαζί με τη σύζυγό και την οικογένειά του, ανέφερε ο διπλωματικός συντάκτης του BBC, Τζέιμς Ρόμπινς.

Σύμφωνα μάλιστα με την νοτιοκορεατική εφημερίδα JoongAng Ilbo: «Ένας διπλωμάτης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας στο Λονδίνο βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης ασύλου σε τρίτη χώρα» αναφέροντας πως οι απόπειρες της πρεσβείας να τον εντοπίσουν, απέβησαν άκαρπες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν προχώρησε σε σχολιασμό του συμβάντος, ωστόσο επισήμανε πως επιχειρεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές.

Σύμφωνα με τον John Nilsson-Wright,εμπειρογνώμονα του think tank Chatham House που έχει έδρα στο Λονδίνο, αν πράγματι ο διπλωμάτης έχει αυτομολήσει αυτό θα προκαλέσει ένα «σοβαρά ντροπιαστικό συμβάν» για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Το Λονδίνο υπήρξε πάντα διπλωματική προτεραιότητα για τη Βόρειο Κορέα δεδομένου του προσωπικού που βρίσκεται εκεί και των σημαντικών πόρων που διατίθενται από το καθεστώς για τη διατήρηση της παρουσίας του εκεί», επισημαίνει εκπρόσωπος του think tank.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top