Πολιτική

Bild: Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις

Επικαλείται έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών σύμφωνα με την οποία μόνο το 13% των μεταρρυθμίσεων υλοποιείται πραγματικά.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει με την εφαρμογή των μεταρρυθυμίσεων εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις» η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών σύμφωνα με την οποία μόνο το 13% των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί υλοποιείται πραγματικά.

Το ΙΝΕΡΠ, στο οποίο μετέχει και ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, υποστηρίζει ότι αν και έχει υιοθετηθεί το 38% των μεταρρυθμίσεων μόνο το 13% έχει πραγματικά υλοποιηθεί.

«Ενώ η κυβέρνηση υιοθετεί νόμους και κανόνες βάσει των συμφωνιών εντούτοις η εφαρμογή τους στην πράξη μποϊκοτάρετα» δηλώνει ο κ. Καρκατσούλης στη γερμανική εφημερίδα.

Τα παραδείγματα που παραθέτει είναι η ιδιωτικοποιήση του λιμανιού του Πειραιά, η πρόσφατη ιστορία με την ανακήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου μεγάλου τμήματος του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού από το υπουργειο Πολιτισμού και ο διορισμός 13 περιφερειακών διευθυντών το 2015.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top