Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑίος: 60.000 μετανάστες στην Ελλάδα δεν είναι και μεγάλος αριθμός…

Μιλώντας για τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα μετανάστες, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας διατύπωσε την άποψη ότι 60.000 εγκλωβισμένοι δεν είναι και μεγάλος αριθμός.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ διευκρίνισε ότι αυτό θα ισχύει αν οι μετανάστες μοιραστούν «χωρίς να βγάζουμε φοβικά σύνδρομα στους 200 από τους 300 δήμους της χώρας, και ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα είναι μεγαλύτερα τα κέντρα και θέλουν και οι μετανάστες να πάνε».

Αναπτύσσοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του αριθμού των μεταναστών σε όλη τη χώρα ο κ. Βίτσας είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στόχος είναι τα 50 κέντρα προσφύγων που υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα να περιοριστούν σε 31-33 σε όλη τη χώρα «και ταυτόχρονα να αυξηθεί η φιλοξενία σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και να αυξηθεί η μετεγκατάσταση σε χώρες της Ευρώπης».

Όπως είπε από τα κέντρα αυτά εξαιρείται η Θράκη και ορισμένοι νομοί που βρίσκονται στα σύνορα.

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μια κατάσταση ώστε κάθε περιφέρεια να αναλάβει ένα βάρος όταν και εφόσον χρειαστεί» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην υπόθεση της Κρήτης και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του σχεδίου για μεταφορά 2.000 μεταναστών στο νησί.

Μιλώντας, τέλος, για την κατάσταση στην Τουρκία είπε ότι «δεν είναι ομαλή» προσθέτοντας ότι η κατάσταση στα νοτιοανατολικά της μας ανησυχεί «γιατί όσο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί θα παραμένουν οι προσφυγικές ροές».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top