Διεθνή

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! Κουρδικές ρουκέτες ανατίναξαν 2 τούρκικα τανκς!

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Κούρδοι εναντίον των Τούρκων στην Συρία και κατέστρεψαν ολοσχερώς δύο τούρκικα άρματα μάχης!Η επίθεση που έγινε κοντά στην πόλη Τζαραμπλούς με ρουκέτες από τους Κούρδους μαχητές, έπληξε δύο τανκς και είχε ως αποτέλεσμα ένας Τούρκος στρατιώτης να πεθάνει και άλλοι τρεις να τραυματιστούν.

Τις ρουκέτες εκτόξευσαν μαχητές του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), της μεγαλύτερης κουρδικής οργάνωσης της Συρίας, επισήμανε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

 

Η Άγκυρα θεωρεί το PYD και τον ένοπλο βραχίονά του, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) «τρομοκρατικές» οργανώσεις, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ ως δυνάμεις που πολεμούν με αποτελεσματικότητα τους τζιχαντιστές.

Το Ανατολή πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο τουρκικός στρατός απάντησε σε αυτήν την επίθεση βομβαρδίζοντας θέσεις του PYD στη Συρία.

Τα τεθωρακισμένα δέχθηκαν την επίθεση στην περιοχή της Τζαράμπλους, της πόλης που οι Σύροι αντάρτες, τους οποίους υποστηρίζει η Τουρκία, ελέγχουν πλέον από την Τετάρτη.

Νωρίτερα χθες ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε έξι επιπλέον τεθωρακισμένα στη Συρία, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη Καρκαμίς, στην τουρκική μεθόριο.

Έπειτα από τρεις ημέρες επιχειρήσεων, η Άγκυρα έχει αναπτύξει στην περιοχή 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top