Πολιτική

Μάρδας: Δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι δεν διαπραγματευτήκαμε

Στη γραμμή της συμπόνιας του Ξυδάκη είπε ότι «σαφώς ο κόσμος κουράστηκε αλλά για να σηκωθεί ένα τρένο και να μπει σε μια άλλη σιδηροτροχιά θέλει χρόνο».

Την άποψη ότι δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύτηκε διατυπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Η διαπραγμάτευση έπρεπε να γίνει και έγινε με έναν τρόπο πρωτόγνωρο είπε ο κ. Μάρδας υποστηρίζοντας ότι «αν κάποιος μετρήσει τις επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης αυτά τα δύο χρόνια και τις επιδόσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψυχρά θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι επιδόσεις ήταν καλύτερες».

Στη γραμμή της συμπόνιας που εξέφρασε ο αναπλρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο Δημήτρης Μάρδας είπε ότι «σαφώς ο κόσμος κουράστηκε αλλά για να σηκωθεί ένα τρένο και να μπει σε μια άλλη σιδηροτροχιά θέλει χρόνο».

Κατά τον υφυπουργό Εξωτερικών οι στόχοι του πρώτου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να υφίστανται αν και παραδέχθηκε ότι μετά την περσινή διαπραγμάτευση «έχουμε αποκλίνει» επαναλαμβάνοντας ότι για το λόγο αυτό οδηγηθήκαμε σε εκλογές τον Αύγουστο.

«Υπήρχε ένα πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα σε ό,τι αφορά τη διαμορφωση της πολιτικής δεν είμασταν οι μόνοι παίχτες. Αναγκαστήκαμε να αποκλίνουμε από τους στόχους και εκει οδηγήθηκαμε στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά, τέλος, την επιβολή των δυσβάταχτων μέτρων για τους πολίτες (π.χ. ΕΝΦΙΑ, μειώσεις στις συντάξεις κτλ) ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι «αυτά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί ισχύουν σε βραχυχρόνιο επίπεδο, δεν θα είναι μόνιμα. Ζητούμενο πλέον είναι να αυξηθεί η πίτα της οικονομίας όπως θα γίνει από το 2017».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top