Ελλάδα

Εφεση για το Noor1 άσκησε η Εισαγγελέας Τρουπή –Ζητά βαρύτερες ποινές

Εφεση στη δίκη του ναρκόπλοιου Noor1, άσκησε η Εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, ζητώντας να επιβληθούν βαρύτερες ποινές στους καταδικασθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η έφεση που άσκησε η εισαγγελέας έχει πολλές ομοιότητες με την εισαγγελική πρόταση που είχε καταθέσει στο δικαστήριο και αφορά σε αρκετούς από τους καταδικασθέντες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην έφεσή της η εισαγγελέας κάνει λόγο για διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση, όπως είχε αναφέρει και στην πρότασή της προς το δικαστήριο.

Η κ. Τρουπή εκτιμά πως ανάμεσα στους καταδικασθέντες ενδεχομένως υφίστανται και οι διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης και χρηματοδότες του φορτίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά επέβαλε την ισόβια κάθειρξη σε 5 από τους 13 κατηγορουμένους του ναρκόπλοιου Noor1, το οποίο μετέφερε 2 τόνους κοκαΐνη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό την Ευρώπη και ενδιάμεση στάση την Ελλάδα.

Η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναστείλει την εκτέλεση της ποινής για κανέναν κατηγορούμενο. Μάλιστα η κ. Τρουπή είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν τέτοια η ποσότητα των ναρκωτικών που θα μπορούσε να στείλει στον θάνατο χιλιάδες νέους.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top